our Friends 

Denna sidan handlar om personer som

betyder lite extra för oss.

lär känna våra ambassadörer 

 
Maja P&F

Maja i en ljusblå vintageblus från 70talet från Phoenix and Friends

MAJA

ÅLDER: 20 år

PLATS: Lund

FAVORITPLAGG: Jeans i olika varianter, gärna hängselbyxor eller lite pösiga mom-jeans.

FUN FACT: Jag ska flytta till USA i augusti och följa mina drömmar ;) 

Följ Maja på instagram

  • Instagram

VEM ÄR DU? 

 En 20årig tjej från Lund som tränar friidrott på elitnivå, men som också är väldigt intresserad av kläder och vintage. 

 

VAD HITTAR DU PÅ JUST NU?

Har precis kokat en stor kopp kaffe och ska sätta mig ner och se en bra serie tillsammans med katten. 

 

VAD ÄR DITT FÖRSTA P & F MINNE? 

 Det var precis i början av 2020 och jag var ute efter en studentklänning till våren, men ville helst köpa den second hand. Jag hade kollat en del i malmö, men hittade inget som jag gillade. Sedan när jag var i Karlskrona och besökte P&F, så hängde den där. Min fantastiska studentdräkt som är en lite längre crème-vit pennkjol med matchande kavaj. Olivia hjälpte mig att brodera in fantastiska blommor och det är det finaste plagget jag har i min garderob. 

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED P & F?

 Att de har en stor variation på kläder och att allt är genomtänkt. Det är inte som vilken vanlig butik som helst utan allt har sin plats. Det finns en värme också som är svår att hitta någon annanstans. Sedan älskar jag att det både finns snygga vintagekläder och fantastiskt kaffe. 

 

VAD HADE DU VELAT SE MER AV HOS P & F?

Pastellfärger nu inför våren! Jag älskar hängselbyxor och heldräkter och hade gärna sett lite fler sådana i butiken i pasteller nu till våren. 

Maja P&F

Maja i sin upcyclade studentdräkt från Phoenix and Friends

Maja P&F

Maja i en skjorta från Reborn by Phoenix and Friends, Bon Iver collection, nr 22 over soon 

 
Alfons P&F

Anna i en oversized skjorta och linnebyxor från Phoenix and Friends

ÅLDER: 25 år

PLATS: Karlskrona

FAVORITPLAGG: Jag har många, men det jag tycker binder ihop mina outfits är roliga accessoarer. 

FUN FACT: Jag älskar filosofi och fantasy, speciellt när jag får kombinera de båda i form av att försöka skapa min egna fantasyvärld genom att rita kartor.

ANNA

Följ Anna på instagram

  • Instagram
Alfons P&F

Anna i en skjorta från REBORN  by Phoenix and Friends, bon iver collection och Jeans från REBORN BY Phoenix and Friends

VEM ÄR DU?

Jag är en individ som älskar att sätta in mig i filosofiska scenarion och diskussioner, som älskar fantasy och de temporära flykterna från verkligheten som en kan uppleva när tankarna får springa fritt. Jag gillar musik som väcker specifika känslor, konst som säger något och litteratur som fullständigt absorberar mig.

Jag är en pratglad person som älskar att dricka te och fika med folk, men jag har samtidigt vissa distanseringsbehov och kan ibland gå veckor utan att prata eller träffa någon, allt för att samla energi för nästa sociala interaktion.

 

När jag var yngre så tränade jag väldigt mycket och har bland annat spelat i landslaget i amerikansk fotboll. Men i vuxen ålder så har jag lagt ner träningen och lagt fokus på mode och andra delar av livets olika tillfredställelser.

 

Vem en är är en svår fråga, och beroende på vilken dag någon frågar mig så får hen nog ett annorlunda svar. Men det bästa sättet att få reda på svaret skulle nog vara över en fika.

 

VAD HITTAR DU PÅ JUST NU? 

Just nu så arbetar jag på ett företag som Head of Sales and Marketing. Utöver det försöker jag spendera så mycket tid som möjligt på mina kreativa intressen som att måla, skriva och att uttrycka mig genom mode. Jag träffar även en grupp av vänner varje söndag där vi engagerar oss i rollspel och spelar Dungeons and Dragons.

 

HUR KOM DU I KONTAKT MED P & F? 

Jag kom först i kontakt med P&F via Feliks, en av grundarna till P&F som jag känner sedan innan. Han berättade att han och Olivia skulle starta en butik och göra den enligt deras vision.

 

Alfons P&F

Anna i en oversized skjorta och ullkjol från Phoeinx and Friends

VAD ÄR DITT FÖRSTA MINNE FRÅN P & F? 

Mitt första minne av Phoenix and Friends är när jag gick in i butiken efter att renoveringarna var klara. Jag såg företagets logga målad på väggen bakom disken och hur organiserad och envisioned butiken är. 

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED P & F? 

Det bästa med P&F är ett multum av saker. Att de har kvalitets vintagekläder, både i originalformat och omgjord form, som märket Reborn. Att en kan gå in i butiken och känna sig så otroligt välkommen av personalen, dricka fantastiskt te och kaffe, och prata om diverse ämnen. Att kolla igenom sortimentet och se de varierande plaggen som en inte kan hitta någon annanstans. 

Dessutom drivs P&F med kärlek för produkterna, kunderna och tanken att alla är välkomna och ska känna det.

 
Anton P&F

Anton i jacka från Phoenix and Friends

ANTON

ÅLDER: 21 år

PLATS: Karlskrona/ Dalarna

FAVORITPLAGG: Ett par vita vintage sommarbyxor. Man kan ju aldrig få nog av byxor ellerhur! 

FUN FACT: Fun fact? Hm... jag älskar ju vintage, men det är ju ingen fun fact. Men kanske att jag är största fantasy-nörden, drakar och riddare är ju det coolaste som finns!

 

VEM ÄR DU?

Jag är en kille som uppskattar visuell skönhet, som t.ex en fin utsikt eller något mysig gammalt hus när solnedgången strålar in. Jag älskar även kläder, och gamla sådana. Bara tanken av att två äldre herrar eller damer burit ens kläder innan en själv är ju sjukt spännande. Men jag är lite mer intressant än så, jag älskar idrott i allmänhet men fotboll i synnerhet, blivit sämre att kolla på senare tiden dock men passionen finns kvar. Musik ska väl också ingå i vad som kan beskriva mig, jag älskar musik! Jag är kass på alla instrument men det går inte en ledig timme på dygnet utan att jag inte lyssnar på musik. Detta var ju superlite om mig, men nu har ni i alla fall en idé!

 

VAD GÖR DU JUST NU?

Just nu jobbar jag i sälen och åker skidor varje dag!

 

HUR KOM DU I KONTAKT MED P & F?

Jag har ju gått och hängt i butiken mycket och både handlat och ibland bara druckit lite kaffe. Så naturligt har man ju lärt känna de härliga människorna som styr P&F. Därefter har man hållit kontakten!

 

VAD ÄR DITT FÖRSTA P & F MINNE?

Mitt första P&F minne är nog från första gången jag besökte butiken. Det var en solig och fin dag och jag tänkte kolla in vad dom hade att erbjuda där inne, hade aldrig varit där liksom. Sen dess har det ju blivit ett favvoställe man går till och bara hänger ibland.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED P & F?

Det bästa med P&F är hur familjärt det är. Man känner sig alltid så välkommen och stämningen är så härlig. Sen har dom ju ett grymt utbud i sin butik. Gamla snygga kläder som fräschas upp med en ny kreativ touch kan ju ingen klaga på, eller?

 

VAD HADE DU VELAT SE MER AV HOS
P & F?

Jag hade gärna sett lite mer kläder som är militärinspirerat. Det är ju väldigt populärt och sjukt snyggt, det hade varit spännande att se!

Anton P&F

Anton i jacka från Phoenix and Friends

Anton P&F

Anton vid ett mysigt gammalt hus när solnedgången strålar in

Följ Anton på instagram

  • Instagram