En försenad födelsedag.

Med våren runt hörnet så har vi fått lite tid att reflektera över hur Phoenix & Friends har vuxit under sina första två år. I januari 2020 öppnade vi först dörrarna på Norra Smedjegatan men det vi inte visste då var att många av våra idéer vi hade skulle få förbli just idéer ett tag till...

Photoshoot på Aspö, vinter 2020


Dessa idéer fick äntligen en plats i oktober 2021 då vårt första evenemang ägde rum! Med en ny lokal och ett helt fantastiskt gäng i #kvarteret så blev det en riktig höjdarkväll. Men tillbaks till den nya lokalen, vi fick händerna på en lokal på den finaste ön i Karlskrona, Stumholmen. Med sina tegelväggar och rika historia har Bastionsgatan 17 blivit ett perfekt hem för Phoenix & Friends. VI har sen den första spelningen även gästats av #AdamVisanji och #AdamDavidEnglund för två otroliga kvällar och har en hel del planer precis runt hörnet.


Att skapa något vackert

Redan innan vi startade P&F så visste vi att det fanns mer än 1000 olika sätt att se på vintage. Från loppis till high-fashion så används nu återanvända plagg och material för att skapa nytt. Och det roliga är att det finns inspiration i allt, behöver gå längre än att upcycla begreppet "From rags to riches" till något så fint som "Rags are riches" för att hitta inspiration.


Vårt egna märke Reborn har under de senaste åren utvecklats till att bli en knytpunkt för hur vi ser på mode. Att få liv i äldre plagg med form och färg har sedan flytten till Stumholmen blivit så mycket roligare och enklare. När man är omringad av saker som är vackert och som inspirerar en så blir det enkelt att skapa (det man själv i alla fall tycker är) vackra saker.


För första gången känner vi att vi kan fira en födelsedag på rätt plats och det känns så kul att få planera för framtiden för nu är våra idéer påväg ut ur ide, och nu istället ska få skina. Så håll ögonen öppna, för blinka så kommer du missa en hel drös med idéer från Phoenix and Friends! Vi ses snart! P.S Vi kommer att börja uppdatera bloggen kring mode, upcylcing och modets historia så följ oss på Instagram för att ha koll på våra nya inlägg


En bildserie från Norra Smedjegatan till Bastionsgatan

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla