Vårkänslor.

Våren är här!Fram med de kortärmade skjortorna och solkrämen för det är dags att fira valborg! Men något är annorlunda i år. I Lund gödslas stadsparken med hönsgödsel samtidigt som Anders Tegnell varnar för att det finns en risk för att man inte ens ska få resa inom Sverige under sommaren.

Att något man länge sett fram emot tas ifrån en i ett snabbt ryck är ingen redo för och det skapar en situation där hopplöshet lätt slinker in, hopplöshet som infinner sig därför att man inte får gå på Way out west eller inte får träffa mamma i sommar. Men det är just det man måste göra, anpassa sig, inte bara för ens egna skull utan för alla runt omkring sig. Våren är fortfarande kortärmade skjortor och fågelkvitter. Våren är fortfarande långa promenader i naturen, men den är också skype-samtal med farmor och brevväxling med ens bästa kompis som har flyttat.


Det är svårt det där med att anpassa sig. Även om det i sammanhanget känns svårt och att det sker med ovilja är jag säker på att man kan hitta något nytt hos sig själv och växa från det. För hela situationen har fått mig att inse att det viktigaste vi har är kreativitet och mänsklig värme, något som syns genom allt ifrån spelningar på balkonger och på alla dem som jobbar på ett vaccin för en bättre morgondag.

Avslutningsvis vill jag låna en textrad från Bob Dylan som sammanfattar en vardag som är annorlunda men drivs framåt av oss tillsammans: "Please get out of the new one if you can't lend your hand, for the times they are a-changin".

Hur anpassar du dig för att skapa en bättre vardag ? Dela gärna med dig!

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla